Afrika

Afrika er nok mest kendt for sit “tag” i form af Kilimanjaro. Men der er mange smukke og udfordrende trekkingruter i flere områder. Vi kigger på nogle af dem:

Afrikas bjergområder

Afrikas bjergområder

  • Atlas bjergene i det nordlige Afrika er nok noget af det mest oversete smukke natur. Her i afstand af en kort flyvetur fra Europa findes kæmpestore bjergområder, der trods sin beliggenhed på kanten af Sahara bærer sne om vinteren og et stykke hen på foråret. Der er dog ikke gletsjere. Især i den sydlige del af bjergene er der endvidere nogle helt utrolige slugter ind gennem bjergene. Atlas er absolut et (eller flere 🙂 ) besøg værd.
  • Mount Kenya, hvis højeste top i sig selv bestemt ikke er en trekkingtur, men der er flere bjerge i massivet og flere af dem er til at gå op på. Højden er stor, vi er over 5000 meter, så akklimatiseringen skal der gøres noget ud af.
  • Rwenzori bjergene, også kaldet tågebjergene, da de ofte er dækket af skyer og det regner meget i disse bjerge, der rejser sig op af den tropiske regnskov.
  • Kilimanjaro og Mount Meru, Afrikas top og dens meget interessante nabo, giver fantastiske trekkingmuligheder, når man ikke er bange for at ende på toppen af et bjerg. Det er vandreture, men specielt for Kilimanjaros vedkommende, skal man vide, hvad man har med at gøre. Højden på 5895 meter gør det højdeakklimatiseringsmæssigt til en tur, der skal tages meget alvorligt. Meru er specielt for at være en aktiv vulkan, hvor det stadig ryger fra det delvis bortsprængte krater og for at være så nær nabo til Kilimanjaro, at det nok er herfra de mest spektakulære billeder af Kilimanjaro kan tages.