Kilimanjaro trek

Dette er min bog om et af mine favorit trek, skrevet og illustreret i samme stil som de tre tidligere bøger i min serie om de bedste trekkingruter i verden.

Nogle kunne så finde på at spørge; Er Kilimanjaro ikke bjergbestigning? Mit svar er både ja og nej, for man kan godt vælge at klatre til toppen af Kilimanjaro, hvorved det helt klart bliver bjergbestigning, men langt de fleste ruter er deciderede trekkingruter, hvor du kan gå med hænderne i lommen, hvis du skulle ønske det. At du så ender på toppen af et bjerg, endda det højeste bjerg i Afrika, er så en anden sag. Det er stadig en trekkingtur.

Til gengæld er det en rigtig hård trekkingrute, hvor mange kommer tæt på at møde deres grænse, men til gengæld får du også oplevelser, som til fulde kompenserer dig for anstrengelserne. Det er et af de mest unikke områder i verden at bevæge sig gennem. Du går gennem en række klimazoner mens du bevæger dig fra savannen, gennem regnskov, høj lyngskov, over tundrazoner til du når et arktisk lignende område på toppen af bjerget med dets gletsjere.

Du kommer heller ikke til at glemme udsigterne ud mod det flade savanneland omkring dig, ofte lettere skjult i varmedis, og udsigten mod den stadig aktive vulkan Mount Mehru, der før historisk tid havde et udbrud meget lig Mount Helens, hvor hele den del af bjerget, der vender mod Kilimanjaro forsvandt. Inde i det gamle krater er et nyt minikrater under opbygning, og det havde sidst udbrud for ca. 80 år siden.

Det er en trekkingtur, jeg på alle måder kan anbefale, hvis du ikke er bange for at bestille lidt for oplevelserne. Du får den unikke mulighed at gå på kraterranden af Kilimanjaro og se ned mod “pit’en,” det sted hvorfra udbrud i fordums tider skete fra. Det ryger stadig hernede og lugter af svovl. Geologer mener også, der stadig er smeltet materiale kun 400 meter under toppen. Så meget for at det kaldes en udslukt vulkan, men der er ikke den store risiko, da der ikke har været udbrud i flere hundrede tusind år.

Bogen kan købes direkte fra forlaget BoD’s hjemmeside via linket nedenfor. Bemærk at bogen også kan fås som e-bog og at den af hensyn til en fornuftig størrelse på salget er skrevet på engelsk. Du kan også få den direkte fra mig, signeret naturligvis. Enten henter du den selv i Holte eller også sender jeg den via GLS for 40 kroner i forsendelse. Prisen for bogen er 180.-

Bogen er tilgængelig på såvel Books on Demands (BoD.dk) online boghandel såvel som på Amazon og SAXO m.fl.