Cordillera Huayhuash circuit

Bjergkæden Cordillera Huayhuash set fra østsiden af trekket

Bjergkæden Cordillera Huayhuash set fra østsiden af trekket

Cordillera Huayhuash, er en relativt lille, men meget kompakt bjergkæde i den nordlige del af Peru. Området kendes primært for en enkelt trekkingrute: Hele bjergkæden rundt, “the circuit of Cordillera Huayhuash”, som i mine øjne er noget af det smukkeste, hårdeste og mest varierede, man kan gå. Det står højt på min favoritliste 🙂

Der er flere årsager til, at det er en af mine favoritter:

  • Naturen på turen rundt om bjergkæden varierer meget. Du går fra tæt skov og gennem tundralignende områder og helt op til kanten af gletsjerne. Du passerer smukke søer og rivende floder (skal også krydse et par) og du møder mange vilde dyr. En eftermiddag på vej op mod et pas så jeg og min ledsager 7 kondorer 🙂
  • Udfordringen og dermed også fascinationen ved turen er, at du skal være selvforsynende hele vejen på det ca. 160 km lange trek.
  • Udsigterne undervejs er svære at matche. Du bevæger dig rundt om et bjergmassiv med store stejle, sneklædte bjergtinder som Rondoy, Jirishanca og Yerupaja (Perus andethøjeste bjerg).
  • Da jeg gik trekket anden gang havde jeg fiskestang med og på en enkelt eftermiddag ved Laguna Jahuacocha fangede jeg 13 ørreder i ganske pæne størrelser. En af de lokale havde få dage inden fanget en ørred på 3 kg. Så er du betaget af lystfiskeri i fuldkommen enestående omgivelser med udsigten til adskillige over 6000 meter høje bjerge, så snyd ikke dig selv for denne oplevelse.
Trekkingturen rundt om Cordillera Huayhuash

Trekkingturen rundt om Cordillera Huayhuash

I “gamle dage” kunne man kun køre til Chiquian (ikke med på kortet ovenfor) beliggende i ca. 3.400 meters højde, men nu kan man køre helt frem til Llamac, så man allerede er på vej rundt om bjergene.

Der er et hav af høje bjerge i bjergkæden, så der er nok af smukke udsigter til sneklædte tinder. Nedenfor er listen over bjerge over 5.500 meter.:

Som du kan se, er det et område med en stor “toptæthed.” Jeg kender kun få områder i verden med så mange høje bjerge indenfor så relativt lille område. En del af bjergene kan bestiges uden de helt store tekniske færdigheder, men de fleste er stejle og meget udfordrende, men nu er vi på vej udenfor scoret af en trekkingguide.

Jeg har planer om, at dette trek bliver beskrevet grundigt i en ny bog i min serie af engelsksprogede trekkingguides. Se listen over mine bøger, hvis du er interesseret i denne, da den kommer på her så snart den foreligger.