Frankrig

Vi er nok mange, som tænker mere på Frankrig som et land med mange store bjerge og masser af bjergbestigning, men bjergene indeholder også mange smukke trekkingruter. En del ruter er krævende treks, andre er mere moderate og jeg har gået mange enkeltdags trek i flere Franske bjergområder.

Størstedelen af de kendte trek er beliggende i de Franske Alper, som strækker sig fra området omkring Mont Blanc, som ligger på grænsen mellem Schweiz, Italien og Frankrig, og næsten hele vejen ned til Middelhavet, det sydligste område kaldet “De Maritime Alper.”

Af særligt kendte trek kan nævnes:

  • Mont Blanc circuit, som jo i sagens natur ikke bare går gennem Franske områder, men går gennem både den Italienske og Schweiziske del af Mont Blanc området.
  • Dauphinee circuit, et mere krævende trek, der grænser til bjergbestigning pga. af nogle af passenes relativt alpine karakter og det faktum, at du skal over gletsjer ind imellem. Er udfordringerne store er belønningen ved trekket til gengæld så meget større.
  • Mont Buet, hvorfra en af de smukkeste udsigter til Mont Blanc findes. Der er tale om et kort to-dages trek til et bjerg, der emmer af historisk vingesus, da det bl.a. var herfra at videnskabsmanden de Saussure (kendt for opdagelsen af mineralet Saussurit, opdagelse af flere ukendte dyrearter samt opfindelsen af anemometeret) så Mont Blanc og erkendte, at det formentlig var Alpernes højeste bjerg og derefter udlovede en dusør for dets førstebestigning. Dette førte til et kapløb om bjergets bestigning. Han besteg selv senere bjerget primært for videnskabelige formål bl.a. for at måle det atmosfæriske tryk på toppen.

Der vil blive føjet mange ideer til trek på her hen ad vejen. Men jeg er startet nogle af dem, jeg selv holder mest af.

H.B. de Saussure og hans følge på vej mod Mont Blancs top
H.B. de Saussure og hans følge på vej mod Mont Blancs top