Ny bog: Baltoro and K2 Basecamp Trek

Jeg afsluttede min bog om trekket op ad Baltoro gletsjeren til K2 basecamp for nylig. Det blev en flot bog, skrevet og illustreret i samme stil som de to tidligere bøger i min serie om de bedste trekkingruter i verden. En forskel i denne bog er dog, at alle billeder er skudt i retro stil på analoge kameraer og på filmruller.

Dette trek er kendt som et af de hårdeste i verden, og der er noget om snakken, men til gengæld får du også oplevelser, som til fulde kompenserer dig for anstrengelserne. Det er et af de mest unikke områder i verden at bevæge sig ind i. Her står bjergene tæt omkring dig, granittinderne rejser sig stejlt over gletsjerne, og du kommer ind i et af de mest koncentrerede bjergområder i verden. Faktisk findes her hele fire af verdens kun 14 bjerge på over 8000 meters højde.

Du kommer heller aldrig til at glemme synet af K2, når du ser det nede fra den store plads, Concordia, hvor flere af gletsjerne i området løber sammen til den mægtige Baltoro gletsjer. K2 er imponerende, skræmmende og magisk tiltrækkende på samme tid.

Det er en trekkingtur, jeg på alle måder kan anbefale, hvis du ikke er bange for at bestille lidt for oplevelserne. Og får du muligheden for at komme ud over Gondogoro La passet, så skal du tage imod. Det er dog ikke altid betingelserne tillader det, da det er højt og dækket af gletsjer, så det kun begås i de bedste forhold. Bærerne har simpelt hen – og med god grund – respekt for det høje pas.

Bogen er allerede tilgængelig på såvel Books on Demands (BoD.dk) online boghandel såvel som på Amazon. Snart kan den også bestilles via SAXO m.fl.